«Ο Θάνατος σου η ζωή ΜΑΣ»

Είναι δύσκολο να το κατανοήσουμε. Είναι οδυνηρό για να το αποδεχτούμε. Φαίνεται να είναι ψέμα για να το πιστέψουμε. Όμως η πραγματικότητα δεν αλλάζει. Η Άννα μας δεν είναι πια μαζί μας. Η θεατρική ομάδα των καθηγητών του σχολείου μας έχασε την ηγέτιδα της. Την Άννα μας. Που κατάφερε να μας εμπνεύσει, να μας ενώσει, να μας διδάξει, να μας αποκαλύψει και να αναδείξει έναν άλλο μας εαυτό, καλύτερο.
Ζήσαμε μαζί της, δουλέψαμε, γελάσαμε, αγχωθήκαμε, αναστατωθήκαμε, όμως μέσα σε όλα αυτά το σημαντικότερο είναι ότι μπορέσαμε και εκτεθήκαμε. Χωρίς να φοβηθούμε. Γιατί απλά μας έμαθε να μη φοβόμαστε. Μας έμαθε μέσα από την τέχνη να μένουμε όρθιοι. Όπως αυτή, που όρθια και περήφανη, αγέρωχη μέχρι το τέλος πάλευε με σθένος και γενναιότητα.
Δυο θεατρικά έργα, δώδεκα παραστάσεις, εκατοντάδες ώρες μαζί της, όλοι μας. Ώρες συναδελφικότητας, συντροφικότητας, δημιουργίας και δοτικότητας.
Δυο θεατρικά έργα: «Ζητείται Ψεύτης», «Ο Θάνατος σου η ζωή μου». Δικές της επιλογές. Που όμως έχουν κρυμμένη τη σημειολογία τους. Γιατί σήμερα εμείς, Άννα μας, ζητάμε ένα «Ψευτοθόδωρο» να μας πει ένα πειστικό ψέμα ότι δεν έφυγες. Ότι είσαι ακόμα εδώ, μαζί μας. Γιατί Άννα «Ο θάνατος σου είναι η ζωή ΜΑΣ». Εσύ μας την πρόσφερες απλόχερα αυτή τη ζωή. Την κουβαλάμε μαζί μας χάρη σε σένα. Και να ξέρεις. Θα συνεχίσουμε. Για σένα.

Η θεατρική Ομάδα των Καθηγητών του 1ου ΕΠΑΛ Χανίων

Comments are closed.